Business
Get Connected

We kennen bij Sublime Radio twee vormen van inkoop

 

 

1 BRANDED CONTENT

Bij onze Branded Content proposities wordt de naam van Sublime verbonden aan de naam van de adverteerder. Met Branded Content worden de visie en boodschap van het merk vertaald naar creatieve concepten. Het is een betrouwbare manier om betekenis te geven aan uw merk. Met Branded Content wordt uw merk op relevante manier verbonden aan de specifieke content van een kanaal zoals radio of bijvoorbeeld een evenement. Onderstaande mogelijkheden zijn tailor made concepten die we op maat zullen maken afhankelijk van uw wensen en doelstellingen van de campagne.

IN-PROGRAM ACTIES

In de ochtendshow Sublime Sunrise, gepresenteerd door Sander de Heer, van maandag t/m vrijdag van 7.00-9.00 uur. De acties vinden plaats in het programma van Sander en hebben een redactionele link. Dat betekent dat Sander de actie aanjaagt in zijn programma en de luisteraars oproept om mee te doen aan de actie. We bedenken in overleg met u een actiemechanisme dat past bij uw bedrijf en bij Sublime. We zoeken de interactie op met onze luisteraars. Er is altijd een spelelement aan gekoppeld, luisteraars kunnen zich op allerlei manieren opgeven (bv via de sms of website) en maken hierdoor kans op mooie prijzen. De prijzen worden altijd in overleg met Sublime bedacht en geregeld door u als adverteerder. Het kunnen ook in-program acties zijn die wij bedenken waar we een sponsor voor zoeken zoals de actie ‘Guess the Groove’. We laten een korte groove uit een plaat horen en de luisteraars moeten raden om welke plaat het gaat. Als ze het raden dan maken ze kans op mooie prijzen. In dit geval gaat het om Apple producten mede mogelijk gemaakt door Pro Warehouse.

 

 

– BRANDED EVENTS 

Word sponsor van een Sublime Event.

  – NON BRANDED EVENTS 

Sublime is mediapartner van verschillende evenementen die aansluiten bij Sublime’s doelgroep. Voorbeelden van deze evenementen zijn de Amsterdam City Swim waarbij we de strijd aangaan tegen ALS en Soul Live Festival in Den Bosch, waar binnen- en buitenlandse funk, soul en jazzy artiesten optreden, Amsterdam Wine Festival waar wij de volledige muziekprogrammering op ons hebben genomen.

– STRATEGISCHE PARTNERSHIPS 

Ga een mooie samenwerking aan met Sublime op basis van succesvolle initiatieven zoals Volvo en Het Nieuws van de Vooruitgang of Utrecht City Concepts met de Court Sessions!

 

 

 

2 SUBLIME’S NAAMSBEKENDHEIDPROPOSITIES

 

De Sublime branding pakketten zorgen voor groei van uw naamsbekendheid. Het is in deze tijd met al uw concurrenten erg belangrijk om vertrouwen te creëren bij uw doelgroep. Doormiddel van een krachtige boodschap bent u in staat om uit te leggen waarom mensen bij u moeten zijn en wat u voor ze kunt betekenen. Mensen zijn nou eenmaal sneller geneigd om bij u te kopen als ze u ook daadwerkelijk kennen en weten wat ze van u kunnen verwachten. Met het medium radio zorgt u ervoor dat u niet alleen de consument van vandaag bereikt maar ook die van morgen, volgende week en volgende maand. En dat zullen er in theorie altijd meer zijn dan alleen de mensen die vandaag iets bij u zullen afnemen of kopen. We kunnen met onderstaande proposities kijken welke het beste past bij uw product/dienst en/of merk.

 

– TIJDSEIN

Er wordt een koppeling gemaakt met de klok van Sublime; “adverteerder X zet de tijd op….06.00u, op 07.00u, op 08.00u etc + 10sec commerciele boodschap adverteerder”.

Periode 10 dagen, investering € 9.999,- netto excl btw, campagne valt binnen tijdvak maandag t/m vrijdag tussen 6.00-24.00uur, in totaal 18 spots per dag (elk uur op het hele uur een spot, in totaal 180 spots
 

– VERKEERSPONSORING

Er wordt een koppeling gemaakt met het Verkeer op Sublime; “het Verkeer wordt mede mogelijk gemaakt door….+10sec commerciele boodschap adverteerder”.

Periode 10 dagen, investering € 14.999,- netto excl btw, campagne valt binnen tijdvak maandag t/m vrijdag tussen 6.00-20.00uur, in totaal 15 spots per dag (elk uur een spot), in totaal 150 spots
 

– WEERSPONSORING Er wordt een koppeling gemaakt met het Weer op Sublime; het Weer wordt mede mogelijk gemaakt door….+10sec commerciele boodschap adverteerder”).

Periode 10 dagen, investering € 14.999,- netto excl btw, campagne valt binnen tijdvak maandag t/m vrijdag tussen 6.00-20.00uur, in totaal 15 spots per dag (elk uur een spot), in totaal 150 spots

 

– NIEUWS VAN DE VOORUITGANG Er wordt een koppeling gemaakt met het meest positieve nieuws over de hele wereld; “het Nieuws van de Vooruitgang wordt mede mogelijk gemaakt door….+10sec commerciele boodschap adverteerder”).

Periode 10 dagen, investering € 19.999,- netto excl btw, campagne valt binnen tijdvak maandag t/m vrijdag tussen 6.00-20.00uur, in totaal 15 spots per dag (elk uur een spot), in totaal 150 spots

– ITEM/PROGRAMMA SPONSORING:

Word afzender/sponsor van één van onze succesvolle vaste items/programma’s: 
Sublime 500,  Sublime Dance Classics Vraag een voorstel op of Jamie Cullum (elke zondagavond vanaf 21.00 uur) Vraag bij interesse een voorstel op.

 

 

Contact

Voor al uw vragen over de mogelijkheden binnen Sublime World kunt u contact opnemen met Jeroen Visser

jeroen@sublime.nl

Tel. 06 22 21 57 76

 

Radio is multi-inzetbaar en impactvol

 

Uit onderzoek is gebleken dat radio door de combinatie van een hoog bereik, impact en herhaling zeer effectief kan zijn. De effectiviteit van een radiocommercial hangt in sterke mate af van de creatieve invulling van de commercial. Samenvattend kan radio kan voor veel doelstellingen ingeschakeld worden:

 

1.  Om snel naambekendheid op te bouwen, want in een korte periode wordt een groot deel van de doelgroep effectief bereikt

2.  Om direct respons te genereren

3.  Als actiemedium/sales promotion: gemiddelde omzetstijging: 9%

4.  Voor brand building en het overbrengen van het gewenste imago

 

Radio wordt gezien als een persoonlijk en menselijk medium, dat dicht bij de consument staat. Je bereikt hierdoor ook consumenten die niet openstaan voor specifieke produkten of diensten.

Krachtig middel voor online campagnes

Radio ontwikkelt zich snel tot een multimediaplatform en internet heeft een positieve invloed op het radio luisteren. In Nederland is in 2006 het luisteren naar radio via internet met 20% gestegen en 1 op de 5 Nederlanders bezoekt wel eens een website nav het webadres in een radiospot. Bovendien vindt radio luisteren via internet vaak plaats in de avonduren en dat is bij uitstek het tijdvak waarin radio veel luistertijd kan winnen.

Contact

Voor al uw vragen over de mogelijkheden binnen Sublime World kunt u contact opnemen met Jeroen Visser

jeroen@sublime.nl

Tel. 06 22 21 57 76

 

12 redenen om radio op te nemen in het mediaplan:

1.  Radio genereert snel een hoog bereik

Maar liefst 92 % van alle Nederlanders luistert iedere week naar de radio. Gemiddeld wordt er meer dan 3 uur per dag naar radiozenders geluisterd. Qua mediatijdbesteding staat radio overdag op eenzame hoogte. Door het nauwkeurig inplannen van commercials is het eenvoudig te sturen naar een effectief bereik met een effectieve contactfrequentie. Hierdoor zal de radiocampagne het beste resultaat opleveren.

2.  Radio biedt hoge trefkans 

Radio realiseert een zeer hoge contactfrequentie, terwijl de confrontatieduur van radiocommercials lang is, want de spot wordt voor de volle 20 of 30 seconden afgeluisterd. Door deze lange luisterduur ligt de reclametrefkans zeer hoog.

3.  Radio is snel en flexibel 

Radio is een zeer snel inzetbaar en flexibel medium. Er kan eenvoudig ingespeeld worden op actualiteit, de opname van een spot vergt doorgaans een korte voorbereidingstijd. Het is mogelijk om 5 maanden vooruit te plannen tot 1 dag voor uitzending. Morgen op de radio? Geen probleem!

4.  Radio is kostenefficiënt 

Zowel de plaatsings- als productiekosten zijn in vergelijking met veel andere media voordelig.

5.  Radio is doelgroepgericht en kent hoge luisteraartrouw

Het radiolandschap in Nederland is zeer divers. Nieuwszenders, jongerenzenders, zenders met klassieke muziek, non-stop popmuziek zenders: voor iedereen is er een favoriet radiostation te vinden. Met de gegevens uit het CLO (Continu Luisteronderzoek) is het mogelijk om radiozendtijd doelgroepgericht in te kopen. Denk hierbij ook aan het kiezen van de meest selectieve uren, dagen en tijdvakken. Luisteraars hebben een sterke band met hun radiostation en zijn trouw aan hun zender. Ze staan ermee op, luisteren in de auto, op het werk en gaan ermee naar bed.

6.  Radio is overal en altijd en is een realtime medium

Door het ruime aanbod aan radiozenders zijn er altijd veel mogelijkheden om het medium in te schakelen. Zo is contact mogelijk met de beoogde doelgroep wanneer en op locaties waar (bijna) geen enkel ander medium dat kan. En radio gaat ‘s zomers door, het medium is altijd origineel en actueel (geen herhalingen). De radiospot wordt uitgezonden en meteen ontvangen door de consument. Je kan zodoende prima inspelen op gebruiks- en aankoopmomenten.

7.  Radio is zapbestendig

Reclameontwijking of het zapgedrag wordt steeds een belangrijker punt van discussie. Radio heeft de laagste reclame-ontwijking, terwijl het een groot publiek bereikt. Onderzoek met de portable people meter (PPM) bevestigt dit overduidelijk.

8.  Radio is persoonlijk en staat dicht bij de consument

Radio wordt gezien als een persoonlijk en menselijk medium, dat dicht bij de consument staat. Je bereikt ook consumenten die niet openstaan voor specifieke produkten of diensten.

9.  Radio werkt ook bij een lage mate van aandacht

Radio werkt beter dan welk mediumtype ook om bij een lage mate van aandacht ook reclameboodschappen in het brein van de consument op te slaan. Het is immers niet mogelijk om je oren te sluiten.

10.  Radio is een belangrijke aanjager voor online campagnes

Radio ontwikkelt zich snel tot een multimediaplatform en internet heeft een positieve invloed op het radio luisteren. In Nederland is in 2006 het luisteren naar radio via internet met 20% gestegen en 1 op de 5 Nederlanders bezoekt wel eens een website nav het webadres in een radiospot. Bovendien vindt radio luisteren via internet vaak plaats in de avonduren en dat is bij uitstek het tijdvak waarin radio veel luistertijd kan winnen.

11.  Radio is visueel 

Radiocommercials zijn in staat om opgeslagen beelden van televisiecommercials te kunnen oproepen en te versterken. Dit heet Visual Transfer, waarbij de consument essentiële visuele elementen uit de tv commercial kan terugspelen bij het beluisteren van de radiocommercial (zie onderzoek visual transfer). Er is sprake van een synergetische effect van tv en radio.

12.  Radio is multi-inzetbaar en impactvol

Uit onderzoek is gebleken dat radio door de combinatie van een hoog bereik, impact en herhaling zeer effectief kan zijn. De effectiviteit van een radiocommercial hangt in sterke mate af van de creatieve invulling van de commercial. Samenvattend kan radio voor veel doelstellingen ingeschakeld worden:

1. Om snel naambekendheid op te bouwen, want in een korte periode wordt een groot deel van de doelgroep effectief bereikt

2. Om direct respons te genereren

3. Als actiemedium/sales promotion: gemiddelde omzetstijging: 9%

4. Voor brand building en het overbrengen van het gewenste imago

BUSINESS

GET CONNECTED

We kennen bij Sublime Radio twee vormen van inkoop

 

1 BRANDED CONTENT


Bij onze Branded Content proposities wordt de naam van Sublime verbonden aan de naam van de adverteerder. Met Branded Content worden de visie en boodschap van het merk vertaald naar creatieve concepten. Het is een betrouwbare manier om betekenis te geven aan uw merk. Met Branded Content wordt uw merk op relevante manier verbonden aan de specifieke content van een kanaal zoals radio of bijvoorbeeld een evenement. Onderstaande mogelijkheden zijn tailor made concepten die we op maat zullen maken afhankelijk van uw wensen en doelstellingen van de campagne.

 

IN-PROGRAM ACTIES

In de ochtendshow Sublime Sunrise, gepresenteerd door Sander de Heer, van maandag t/m vrijdag van 7.00-9.00 uur. De acties vinden plaats in het programma van Sander en hebben een redactionele link. Dat betekent dat Sander de actie aanjaagt in zijn programma en de luisteraars oproept om mee te doen aan de actie. We bedenken in overleg met u een actiemechanisme dat past bij uw bedrijf en bij Sublime. We zoeken de interactie op met onze luisteraars. Er is altijd een spelelement aan gekoppeld, luisteraars kunnen zich op allerlei manieren opgeven (bv via de sms of website) en maken hierdoor kans op mooie prijzen. De prijzen worden altijd in overleg met Sublime bedacht en geregeld door u als adverteerder. Het kunnen ook in-program acties zijn die wij bedenken waar we een sponsor voor zoeken zoals de actie ‘Guess the Groove’. We laten een korte groove uit een plaat horen en de luisteraars moeten raden om welke plaat het gaat. Als ze het raden dan maken ze kans op mooie prijzen. In dit geval gaat het om Apple producten mede mogelijk gemaakt door Pro Warehouse.

– BRANDED EVENTS 

Word sponsor van een Sublime Event.

  – NON BRANDED EVENTS  Sublime is mediapartner van verschillende evenementen die aansluiten bij Sublime’s doelgroep. Voorbeelden van deze evenementen zijn de Amsterdam City Swim waarbij we de strijd aangaan tegen ALS en Soul Live Festival in Den Bosch, waar binnen- en buitenlandse funk, soul en jazzy artiesten optreden, Amsterdam Wine Festival waar wij de volledige muziekprogrammering op ons hebben genomen.  

– STRATEGISCHE PARTNERSHIPS  Ga een mooie samenwerking aan met Sublime op basis van succesvolle initiatieven zoals Volvo en Het Nieuws van de Vooruitgang of Utrecht City Concepts met de Court Sessions!

2 SUBLIME’S NAAMSBEKENDHEIDPROPOSITIES

 

De Sublime branding pakketten zorgen voor groei van uw naamsbekendheid. Het is in deze tijd met al uw concurrenten erg belangrijk om vertrouwen te creëren bij uw doelgroep. Doormiddel van een krachtige boodschap bent u in staat om uit te leggen waarom mensen bij u moeten zijn en wat u voor ze kunt betekenen. Mensen zijn nou eenmaal sneller geneigd om bij u te kopen als ze u ook daadwerkelijk kennen en weten wat ze van u kunnen verwachten. Met het medium radio zorgt u ervoor dat u niet alleen de consument van vandaag bereikt maar ook die van morgen, volgende week en volgende maand. En dat zullen er in theorie altijd meer zijn dan alleen de mensen die vandaag iets bij u zullen afnemen of kopen. We kunnen met onderstaande proposities kijken welke het beste past bij uw product/dienst en/of merk.  

– TIJDSEIN Er wordt een koppeling gemaakt met de klok van Sublime; “adverteerder X zet de tijd op….06.00u, op 07.00u, op 08.00u etc + 10sec commerciele boodschap adverteerder”. Periode 10 dagen, investering € 9.999,- netto excl btw, campagne valt binnen tijdvak maandag t/m vrijdag tussen 6.00-24.00uur, in totaal 18 spots per dag (elk uur op het hele uur een spot, in totaal 180 spots  

– VERKEERSPONSORING Er wordt een koppeling gemaakt met het Verkeer op Sublime; “het Verkeer wordt mede mogelijk gemaakt door….+10sec commerciele boodschap adverteerder”. Periode 10 dagen, investering € 14.999,- netto excl btw, campagne valt binnen tijdvak maandag t/m vrijdag tussen 6.00-20.00uur, in totaal 15 spots per dag (elk uur een spot), in totaal 150 spots  

 

– WEERSPONSORING Er wordt een koppeling gemaakt met het Weer op Sublime; het Weer wordt mede mogelijk gemaakt door….+10sec commerciele boodschap adverteerder”). Periode 10 dagen, investering € 14.999,- netto excl btw, campagne valt binnen tijdvak maandag t/m vrijdag tussen 6.00-20.00uur, in totaal 15 spots per dag (elk uur een spot), in totaal 150 spots  

– NIEUWS VAN DE VOORUITGANG Er wordt een koppeling gemaakt met het meest positieve nieuws over de hele wereld; “het Nieuws van de Vooruitgang wordt mede mogelijk gemaakt door….+10sec commerciele boodschap adverteerder”). Periode 10 dagen, investering € 19.999,- netto excl btw, campagne valt binnen tijdvak maandag t/m vrijdag tussen 6.00-20.00uur, in totaal 15 spots per dag (elk uur een spot), in totaal 150 spots  

– ITEM/PROGRAMMA SPONSORING: Word afzender/sponsor van één van onze succesvolle vaste items/programma’s: Sublime 500,  Sublime Dance Classics Vraag een voorstel op of Jamie Cullum (elke zondagavond vanaf 21.00 uur) Vraag bij interesse een voorstel op.    

Contact

Voor al uw vragen over de mogelijkheden binnen Sublime World kunt u contact opnemen met Jeroen Visser

jeroen@sublime.nl

Tel. 06 22 21 57 76      

Radio is multi-inzetbaar en impactvol

Uit onderzoek is gebleken dat radio door de combinatie van een hoog bereik, impact en herhaling zeer effectief kan zijn. De effectiviteit van een radiocommercial hangt in sterke mate af van de creatieve invulling van de commercial. Samenvattend kan radio kan voor veel doelstellingen ingeschakeld worden:

1.  Om snel naambekendheid op te bouwen, want in een korte periode wordt een groot deel van de doelgroep effectief bereikt

2.  Om direct respons te genereren

3.  Als actiemedium/sales promotion: gemiddelde omzetstijging: 9%

4.  Voor brand building en het overbrengen van het gewenste imago

Radio wordt gezien als een persoonlijk en menselijk medium, dat dicht bij de consument staat. Je bereikt hierdoor ook consumenten die niet openstaan voor specifieke produkten of diensten.

Krachtig middel voor online campagnes

Radio ontwikkelt zich snel tot een multimediaplatform en internet heeft een positieve invloed op het radio luisteren. In Nederland is in 2006 het luisteren naar radio via internet met 20% gestegen en 1 op de 5 Nederlanders bezoekt wel eens een website nav het webadres in een radiospot. Bovendien vindt radio luisteren via internet vaak plaats in de avonduren en dat is bij uitstek het tijdvak waarin radio veel luistertijd kan winnen.

Contact

Voor al uw vragen over de mogelijkheden binnen Sublime World kunt u contact opnemen met Jeroen Visser

jeroen@sublime.nl

Tel. 06 22 21 57 76        

12 redenen om radio op te nemen in het mediaplan:

1.  Radio genereert snel een hoog bereik

Maar liefst 92 % van alle Nederlanders luistert iedere week naar de radio. Gemiddeld wordt er meer dan 3 uur per dag naar radiozenders geluisterd. Qua mediatijdbesteding staat radio overdag op eenzame hoogte. Door het nauwkeurig inplannen van commercials is het eenvoudig te sturen naar een effectief bereik met een effectieve contactfrequentie. Hierdoor zal de radiocampagne het beste resultaat opleveren.

2.  Radio biedt hoge trefkans 

Radio realiseert een zeer hoge contactfrequentie, terwijl de confrontatieduur van radiocommercials lang is, want de spot wordt voor de volle 20 of 30 seconden afgeluisterd. Door deze lange luisterduur ligt de reclametrefkans zeer hoog.

3.  Radio is snel en flexibel 

Radio is een zeer snel inzetbaar en flexibel medium. Er kan eenvoudig ingespeeld worden op actualiteit, de opname van een spot vergt doorgaans een korte voorbereidingstijd. Het is mogelijk om 5 maanden vooruit te plannen tot 1 dag voor uitzending. Morgen op de radio? Geen probleem!

4.  Radio is kostenefficiënt 

Zowel de plaatsings- als productiekosten zijn in vergelijking met veel andere media voordelig.

5.  Radio is doelgroepgericht en kent hoge luisteraartrouw

Het radiolandschap in Nederland is zeer divers. Nieuwszenders, jongerenzenders, zenders met klassieke muziek, non-stop popmuziek zenders: voor iedereen is er een favoriet radiostation te vinden. Met de gegevens uit het CLO (Continu Luisteronderzoek) is het mogelijk om radiozendtijd doelgroepgericht in te kopen. Denk hierbij ook aan het kiezen van de meest selectieve uren, dagen en tijdvakken. Luisteraars hebben een sterke band met hun radiostation en zijn trouw aan hun zender. Ze staan ermee op, luisteren in de auto, op het werk en gaan ermee naar bed.

6.  Radio is overal en altijd en is een realtime medium

Door het ruime aanbod aan radiozenders zijn er altijd veel mogelijkheden om het medium in te schakelen. Zo is contact mogelijk met de beoogde doelgroep wanneer en op locaties waar (bijna) geen enkel ander medium dat kan. En radio gaat ‘s zomers door, het medium is altijd origineel en actueel (geen herhalingen). De radiospot wordt uitgezonden en meteen ontvangen door de consument. Je kan zodoende prima inspelen op gebruiks- en aankoopmomenten.

7.  Radio is zapbestendig

Reclameontwijking of het zapgedrag wordt steeds een belangrijker punt van discussie. Radio heeft de laagste reclame-ontwijking, terwijl het een groot publiek bereikt. Onderzoek met de portable people meter (PPM) bevestigt dit overduidelijk.

8.  Radio is persoonlijk en staat dicht bij de consument

Radio wordt gezien als een persoonlijk en menselijk medium, dat dicht bij de consument staat. Je bereikt ook consumenten die niet openstaan voor specifieke produkten of diensten.

9.  Radio werkt ook bij een lage mate van aandacht

Radio werkt beter dan welk mediumtype ook om bij een lage mate van aandacht ook reclameboodschappen in het brein van de consument op te slaan. Het is immers niet mogelijk om je oren te sluiten.

10.  Radio is een belangrijke aanjager voor online campagnes

Radio ontwikkelt zich snel tot een multimediaplatform en internet heeft een positieve invloed op het radio luisteren. In Nederland is in 2006 het luisteren naar radio via internet met 20% gestegen en 1 op de 5 Nederlanders bezoekt wel eens een website nav het webadres in een radiospot. Bovendien vindt radio luisteren via internet vaak plaats in de avonduren en dat is bij uitstek het tijdvak waarin radio veel luistertijd kan winnen.

11.  Radio is visueel 

Radiocommercials zijn in staat om opgeslagen beelden van televisiecommercials te kunnen oproepen en te versterken. Dit heet Visual Transfer, waarbij de consument essentiële visuele elementen uit de tv commercial kan terugspelen bij het beluisteren van de radiocommercial (zie onderzoek visual transfer). Er is sprake van een synergetische effect van tv en radio.

12.  Radio is multi-inzetbaar en impactvol

Uit onderzoek is gebleken dat radio door de combinatie van een hoog bereik, impact en herhaling zeer effectief kan zijn. De effectiviteit van een radiocommercial hangt in sterke mate af van de creatieve invulling van de commercial. Samenvattend kan radio voor veel doelstellingen ingeschakeld worden:

1. Om snel naambekendheid op te bouwen, want in een korte periode wordt een groot deel van de doelgroep effectief bereikt

2. Om direct respons te genereren

3. Als actiemedium/sales promotion: gemiddelde omzetstijging: 9%

4. Voor brand building en het overbrengen van het gewenste imago